SIGN UP

1. Liga: 1. kolo

1. Liga: 1. kolo Bowling Event - 1. Liga: 1. kolo 2017-09-23 2017-09-23 Bowling sport competition - 1. Liga: 1. kolo

First day: Saturday, 23.09.2017

Last day: Saturday, 23.09.2017

Game format:

SPLOŠNA PRAVILA
V Ligi igrajo štiričlanske ekipe. Pravico nastopa v ekipi imajo igralci in igralke istega kluba, ki še ne igrajo v drugih ekipah in so registrirani kot A, B ali M. Igralke in mladinci nimajo bonusa. Pri prijavi ekip mora le-ta imeti vsaj 6 članov (članic).

Zimski prestopni rok od 18.12. do 31.12.2017. Igralci/ke, ki bodo prestopili v drug klub, lahko zaigrajo v ekipi novega kluba. Če ima novi klub več ekip, mora klub oz ekipa pisno (po e-pošti) obvestiti TTK in UO, v kateri ekipi bo igralec/ka nastopil.

Veljajo pravila BZS, ETBF, WTBA in WB. Dovoljeno je igrati samo s kroglami, ki so na spisku odobrenih krogel USBC. Lista se lahko preveri na spletni strani : http://www.bowl.com/Downloads/pdf/approved_balllist.pdf

DELITEV LIGE
Liga je razdeljena na prvo, drugo in tretjo slovensko bowling ligo.

NAČIN TEKMOVANJA
• V 1 in 2 Ligi se igra 8 kol.
• 3 Liga:
a) 3. Liga Vzhod odigra 7 kol. V zadnjem kolu se ekipe pomerijo v bowling centru tiste ekipe, ki bo po odigranih šestih kolih na prvem mestu.
b) 3. Liga Zahod odigra 7 kol. 1. in 7. kolo se odigra na nevtralnem terenu v bowling centru Lesce. Izjemoma ekipe odigrajo dvokrožno, tako da v enem dnevu odigrajo 6 iger.
c) Obe skupini tako odigrata 7 kol, v terminu osmega kola je Play Off 3. Lige.
• Vsako kolo je domačin ena od ekip Lige ali skupine v 3 ligi.
• Domicilni center ekipe, ki igra v 1. ali 2. Ligi mora imeti najmanj 8 stez. V primeru, da domicilni center nima 8 stez, lahko domača ekipa gostuje v enem od centrov, v katerem se 1. ali 2. Liga igra.
• Domicilni center ekipe, ki igra v 3. ligi mora imeti najmanj 6 stez. V primeru, da domicilni center nima 6 stez, lahko domača ekipa gostuje v enem od centrov, v katerem se 3. Liga igra.
• Domicilni centri 1. ali 2. Lige morajo imeti napravo za mazanje, ki omogoča vnos predpisanih vzorcev.
• Vzorec izbere domača ekipa.
• Vsaka ekipa mora do 15.9.2017 objaviti vzorec, ki se bo igral na domači tekmi. Izbran vzorec mora biti od 32 in 47 feet oziroma najmanj 1:1,5 za Kegel ali 1:1,6 za Authority. Kompatibilni za obe napravi in sicer za Kegel in Brunswick: vzorci WTBA, Kegel Sport, Kegel Challenge – vsi so primerni za obe napravi.
• Kolo sestavlja Round Robin ekip. Vsaka ekipa odigra eno igro proti vsaki in tako odigra največ 7 dvobojev v 1. in 2. Ligi. V 3. Ligi, kje je neparno število ekip, ena ekipa počiva eno igro, kar pomeni, da morajo biti prisotne vse ekipe (ekipa, ki prvi krog počiva, lahko pride 30 minut kasneje, kot ostali).
• V 1. kolu se ekipe med seboj pomerijo glede na mesto iz pretekle sezone. V 2. kolu se ekipe med seboj pomerijo glede na mesto po prvem kolu, v 3. kolu glede na mesto po drugem kolu. Dvoboji so v naprej določeni. Kjer sta po dve ekipi istega kluba, se le te pomerijo med seboj v prvem krogu.
• Na paru stez igrata dve ekipi oziroma 8 igralcev/igralk. Možna je menjava igralca/ke po vsaki igri in ni omejitev števila menjav. Posamezna ekipa na začetku sezone prijavi najmanj 6 članov ali več.
• Če bo ekipa zaradi nepredvidljivih vzrokov imela samo tri igralce bo kljub temu lahko igrala.
• Mazanje stez pred pričetkom tekmovanja, brez odmora.
• Pričetek tekmovanja - ogrevanja v Ligi je 9:00 ob sobotah. Predviden konec do 15:30 ure.
• Ogrevanje v 1. in 2. Ligi: 20 minut pred pričetkom 1. igre. V 3. Ligi, se ekipa ki je počivala in vstopi v dvoboj ogreva sama 4 minute na paru stez, kje bo odigrala prvi dvoboj.
• TOČKOVANJE EKIP:
Število podrtih kegljev prinese boljši ekipi 2 točki. Dvoboji postavljenih igralcev (A1:B1, A2:B2,…), za zmago dobi igralec 1 točko. Kapetan ekipe pred tekmovanjem določi vrstni red igralcev, ki mora do konca kola ostati nespremenjen. Rezervni igralec bo zamenjal igralca na določenem igralnem mestu.
Točkovanje je predstavljeno v naslednjem primeru:
Če je zmaga posameznika 1t in keglji ekipe 2t, dobimo naslednje rezultate (total 6t):
A: 4t + 2t =6t ekipa dobi 2 mali točki (kot do sedaj)
B: 3t + 2t = 5t ekipa dobi 2 mali točki (kot do sedaj)
C: 2t +2t =4t ekipa dobi 2 mali točki (kot do sedaj)
D: 1t +2t = 3t ekipi odigrata neodločeno, vsaka dobi 1 malo točko, ne glede na to, da je ena ekipa podrla več kegljev.
Najboljša je ekipa, ki zbere največ malih točk in prejme ENO VELIKO TOČKO, druga dve in tako do zadnje ekipe, ki prejme OSEM VELIKIH TOČK (oziroma v 3 ligi 5, 6 ali 7 VELIKIH TOČK).
• V posameznem kolu je bolje uvrščena ekipa, ki:
o Ima več malih točk v tem kolu
o Ima večje število podrtih kegljev v tem kolu
o Je zmagala v medsebojnem dvoboju tega kola
• Zmagovalka lige je tista ekipa, ki ima na koncu NAJMANJ VELIKIH TOČK. V primeru izenačenega rezultata je boljša ekipa, ki:
o Ima več malih točk
o Ima večje število podrtih kegljev v sezoni
o Ima več zmag v medsebojnih dvobojih
• TOČKOVANJE POSAMEZNIKOV: Dobljene točke v posameznih dvobojih ne vplivajo na točkovanje posameznikov. Posamezniki se razvrščajo glede na število podrtih kegljev v posameznem kolu Lige.

• Izostanek ekipe: Če se ekipa ne pojavi na tekmovanju, bo za zadnje mesto prejela 16 točk (12 / 10 točk v 3. Ligi), vsak od članov ekipe, ki je v sezoni prijavljen za ekipo pa prejme 1 točko v točkovanju MVP. Nasprotna ekipa prejme 2 zmagovalni mali točki, odigra eno igro ekipe, rezultat se prišteje za skupno razvrstitev ekipe in posameznikov.

Prizes:

Za 1. mesto pokal in medalje za člane ekipe (če so odigrali vsaj eno igro), za 2. in 3. mesto medalje za člane ekipe (če so odigrali vsaj eno igro)

Priznanje MVP Lige. V 3 Ligi se podeljuje priznanje MVP v vsaki skupini posebej.

Prize fund: fixed

Prize tax: No

NAPREDOVANJE IN IZPAD V / IZ LIGE:
A. Zadnji ekipi 1. in 2. Lige avtomatično izpadeta v nižjo Ligo za naslednjo sezono.
Zmagovalna ekipa 2. Lige in zmagovalna ekipa Play-off-a 3. Lige avtomatično napredujeta v višjo Ligo za naslednjo sezono.
B. Predzadnja ekipa 1. Lige odigra dva dvoboja (domačin – gost) z drugo ekipo 2. Lige.
Predzadnja ekipa 2. Lige odigra dva dvoboja (domačin – gost) z drugo ekipo Play-off-a 3. Lige.
Play-Off 3. Lige se odigra v soboto in nedeljo 19.5. in 20.5.2018. Prestavljanja tekme ni.
Kvalifikacije za napredovanje se odigrajo v soboto in nedeljo 26.5. in 27.5.2018. Prestavljanja tekme ni.
C. Vsi dvoboji / kvalifikacije se odigrajo enako:
- Odigrata se dve tekmi in sicer ena tekma doma in ena na tujem. Prva tekma se odigra na terenu ekipe iz višje lige. Na posamezni tekmi se igra na 4 dobljene dvoboje = 8 malih točk. Zmagovalna ekipa dobi 1 VELIKO TOČKO.
- V primeru, da je po dveh dvobojih (domačin – gost) rezultat VELIKIH TOČK neodločen (3:3), napreduje v višjo Ligo ekipa, ki ima po dveh dvobojih več malih točk.
- Če je tudi rezultat malih točk neodločen, je boljša ekipa, ki ima boljše povprečje.
- V primeru enakega števila podrtih kegljev gre v višjo ligo ekipa, ki je nastopala v nižji ligi.
- Zmagovalna ekipa v dvoboju napreduje v višjo Ligo, poražena ekipa pa izpade v nižjo Ligo.
- V Play-Off-u 3. Lige zmagovalec napreduje, poraženec pa odigra kvalifikacije s predzadnjo ekipo 2. Lige.

To be announced

Pattern by: TTK Slovenije

Contact:
Robi Dolenc

Ljubljana
Slovenija

041 382 685

robi.arenang@gmail.com