SIGN UP

1. Liga - 2014/2015

First day: Saturday, 20.09.2014

Last day: Sunday, 21.06.2015

Game format:

Prizes:

Prehodni pokal za 1. mesto in plaketa MVP lige. V tretji ligi se podeljuje plaketa MVP v vsaki skupini posebej.

Prize fund: fixed

Prize tax: No

SPLOŠNA PRAVILA
V ligi igrajo štiričlanske ekipe. Pravico nastopa v ekipi imajo igralci in igralke istega kluba, ki še ne igrajo v drugih ekipah. Igralke nimajo bonusa. Ekipe je potrebno prijaviti do 31.08.2014. Pri prijavi ekip mora ta imeti vsaj 5 članov (članic). Zimski prestopni rok bo od 15.12.2014 – 08.01.2015. Igralci/ke, ki bodo prestopili v drug klub lahko zaigrajo v ekipi novega kluba. Če ima novi klub več ekip, mora (klub) pisno (po e-pošti) obvestiti komisarja lige, v kateri ekipi bo igralec/ka nastopil. Vse spremembe terminov igranja tekem ligaškega tekmovanja morajo biti pisno posredovane komisarju lige s strani domače ekipe. Če se ekipi ne moreta dogovoriti za termin igranja, komisar določi termin oziroma zmagovalca dvoboja. Odločitev komisarja je dokončna. Veljajo pravila BZS, ETBF in WTBA. Dovoljeno je igrati samo s kroglami, ki so na listi odobrenih krogel USBC.

Lista se lahko preveri na spletni strani : http://www.bowl.com/Downloads/pdf/approved_balllist.pdf

DELITEV LIGE
Liga bo razdeljena na prvo, drugo in tretjo slovensko bowling ligo.

V prvi ligi bodo nastopile ekipe:EPIC 1, EPIC 2, EPIC 3, XTREME 1, STRIKE 1, GALAKSIJA, PTUJ 1 in MAGMAX 1

V drugi ligi:OLIMPIJA, ARENA NG 1, STRIKE 2, BK300 1, KRANJ, XTREME 2, FENIKS in ZAGORJE 1

V tretji ligi:
Skupina Vzhod: LENDAVA 1, LENDAVA 2, BAJTA 1, BAJTA 2, PTUJ 3 in STRIKE 3
Skupina Center: PTUJ 2, ZAGORJE 2, ZAGORJE 3, ARENA NG2, MULDA 1, BK300 2
Skupina Zahod: KOPER, TUS KOPER, MAGMAX 2, MAGMAX 3, MULDA 2, ARENA NG3

NAČIN TEKMOVANJA
1. in 2. Liga: Round Robin dvokrožno (domača tekma v domicilnem bowling centru, povratna kot gost). Igra se 6 iger, po sistemu : 4 igre dvoboj posameznikov in 2 igri dvoboj parov. Vzorec izbere domača ekipa, gostujoča ekipa mora pred tekmo (na dan tekme) dobiti vzorec na vpogled. Omejitve za dolžine vzorcev so: najkrajši vzorec je lahko 32 čevljev in najdaljši 48 čevljev. 3. Liga: je sestavljena iz 3. skupin s 6. ekipami. Način igranja kot zgoraj.

Dvoboj posameznikov : Vsak igralec igra po eno igro z različnimi igralci nasprotne ekipe.

TOČKOVANJE DODATNE TOČKE
Zmaga - 2 230-249 - 1
Neodločeno - 1 250-269 - 2
Poraz - 0 270-300 - 3

Točkovanje dvoboj EKIPNO
Menjave: dovoljena menjava po vsaki igri, dvoboj se ne sme ponoviti

Dvoboj dvojic : Po odigranih dvobojih posameznikov, kapetan ekipe določi dve dvojici, ki bosta igrali dvoboj dvojic. Vsaka dvojica se pomeri z različnima dvojicama, šteje seštevek kegljev posamezne dvojice.

TOČKOVANJE DODATNE TOČKE
Zmaga - 2 440-479 - 1
Neodločeno - 1 480-519 - 2
Poraz - 0 520-579 - 3
580-600 - 5

Menjave: dovoljena menjava po vsaki igri. Točkovanje dvoboj ekipno: Vsak krog v dvoboju se točkuje posebej. V vsakem krogu se seštejejo vse točke, ki so jih osvojili igralci (dvojice) v posameznih dvobojih.

Zmaga - 2
Neodločeno - 1
Poraz - 0

Po odigranem zadnjem krogu se ekipi razdelita še All event točke glede na skupno število podrtih kegljev.

Zmaga - 2
Neodločeno - 1
Poraz - 0

Zmagovalna ekipa osvoji 2 TOČKI, če je rezultat neodločen, vsaka ekipa po 1 TOČKO. Neodigrane tekme se registrirajo z rezultatom 2:0 za prisotno ekipo, izostalo ekipo se kaznuje z odvzemom 2 točk – dobi dve negativni točki. Ekipa mora začeti tekmo z štirimi igralci drugače se smatra, kot da ni prišla na dvoboj.

VRSTNI RED V LIGI
1. ekipa, ki zbere največ točk (velike točke – točkovanje ekipno) 2. ekipa ki ima manj negativnih točk (ekipa dobi negativni točki če ne pride na dvoboj) 3. medsebojni dvoboji (velike točke) 4. ekipa, ki je osvojila več točk v točkovanju dvoboj ekipno v medsebojnih tekmah (dveh ekip, ali treh, če so tri z enakim št. točk- male točke) 5. ekipa, ki ima večje število podrtih kegljev v medsebojnih tekmah 6. ekipa, ki je osvojila več točk v točkovanju dvoboj ekipno v celi sezoni (male točke) 7. ekipa, ki ima večje število podrtih kegljev v celi sezoni

NADALJEVANJE LIGE
Zadnja ekipa prve (druge) lige avtomatično izpade v nižjo ligo za naslednjo sezono. Zmagovalni ekipi druge in tretje lige avtomatično napredujeta v višjo ligo v naslednji sezoni. Predzadnja ekipa prve (druge) lige odigra dvoboj z drugo ekipo druge (tretje) lige. Zmagovalec igra v naslednji sezoni v prvi (drugi) ligi, poraženec pa v drugi (tretji) ligi. Dvoboj je odigran po dvokrožnem sistemu. Zmagovalec je ekipa, ki je boljša v seštevku dveh dvobojev. 3. liga: po končanem rednem delu, se najboljše 3 ekipe (1. uvrščena iz vsake skupine) uvrstijo v play off, ki bo v nevtralnem centru, 21.03.2015. Ekipa odigra 6 iger na paru stez, premik po vsaki igri. Vrstni red se določi na podlagi skupnega rezultata ekipe. V primeru izenačenega rezultata, je boljša ekipa z višjo zadnjo igro. Prva ekipa napreduje v drugo ligo, druga ekipa pa igra kvalifikacije s predzadnjo ekipo 2.lige.

MVP LIGE:
Vsak igralec zbira točke v posebnem točkovanju MVP lige (samo v rednem delu tekmovanja) po sledečem pravilu: Dvoboj posameznikov V posameznem dvoboju dobi igralec: Zmaga 2 točki Neodločeno 1 točka Poraz 0 točk Dvoboj dvojic Med četverico, ki se pomeri v posameznem dvoboju se glede na doseženo število podrtih kegljev razdelijo točke: 1 mesto 2 točki 2 mesto 1 točka 3 in 4 mesto 0 točk

Izostanek ekipe
V primeru, da ekipa ne pride na tekmo, dobi vsak od igralcev prisotne ekipe, ki je prijavljen v začetno postavo 10 točk.

To be announced

1. Slovenska bowling liga

Contact:
Nenad Bezjak041 503 066


nbezjak@gmail.com

Visit web page